2017/12/15

Pohárköszöntő a Balassiban

2017.12.15.

Tisztelt igazgatónő! Tisztelt igazgató úr! 
Tisztelt osztályfőnök! 
Tisztelt tanárnők és tanár urak! 
Tisztelt szülők, vendégek!

Kedves diákok!

Az a megtiszteltetés ért, hogy a Balassagyarmati Balassa Bálint Gimnázium 12.C osztályának szalagavató ünnepségének záró vacsoráján, a szülők nevében én mondhatom a pohárköszöntőt. 
.
Mindenekelőtt szeretném megköszönni a a koreográfiát és a tánc betanítását Nyinának. Köszönjük a professzionális felvételeket, amelyek megörökítik és évek múlva is szép emlékké teszik ezt a pompás eseményt. Köszönjük a helyszínt a gimnáziumnak, a Svejk étterem finom ételeit és a szülőknek a süteményeket. Köszönjük a sok-sok szervező munkát Hodossyné Berecz Erna osztályfőnöknek, Hering Arnold nevelőtanárnak és Timinek - az osztály SZMK-sának -, továbbá mindenkinek, aki segített a megvalósulásban és jelenlétével nemesítette az ünnepet.

Nagyon szép volt a műsor, nagyon szépek voltatok ezekben a gyönyörű ruhákban. Igazi hercegnők és hercegek. Köszönjük szépen!


A mai napon osztályfőnökötök feltűzte rátok a kék szalagot, ami jelezi a világ felé, hogy mától hivatalosan is maturandusok (azaz végzős, vizsgát tenni készülő diákok) vagytok. Felismerhetnek majd erről mindenhol, ahol viselni fogjátok és mondhatják rátok: nézd csak ott egy végzős balassis diák! A szalag emlékeztessen benneteket az elmúlt évek sok-sok szép pillanatára és arra ami rátok vár. 

Aki középiskolába járt tudhatja, hogy milyen sokat jelent ez a kis szalag! Hiszen ez jelzi, hogy közeleg az érettségi, az utolsó nagy próbatétel. De jelenti azt is, hogy elérkeztetek a felnőttkor küszöbére és pár hónap múlva ki-ki tudása, tehetsége és szerencséje szerint járja tovább az útját.

Minden ember életében vannak ilyen mérföldkövek, amelyek visszafordíthatatlanul meghatározzák a sorsát. Ezt a szalagot életetek azon szakaszán viselhetitek, ahol már a Ti kezetekben van a gyeplő, rajtatok áll, hogy merre menjetek tovább. Jó döntéseket kell hoznotok és bátran küzdenetek kell a megvalósulásukért. Ezért tehát örüljetek neki és viseljétek büszkén emelt fővel, hiszen ez már a Tiétek! Ezután pedig minden jön majd a maga idejében.

Az kívánom, hogy tudjatok rendet tenni saját magatokban, akkor mindent elérhettek, amit akartok és mindig tudni fogjátok mit kell tennetek.

Sok sikert, jó egészséget, kitartást és sok szerencsét kívánok Nektek!

A fény születését várva, áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok!


Emelem poharam a 12.C osztályra!

--
Bóbis Péter
egy büszke szülő

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

--::--